Matematik

Beregning af sider

03. november 2010 af lukeee (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej!

Jeg har to trigonometri opgaver, som jeg skal løse og jeg kan simpelthen ikke få hul på det.

Den første opgave:

Hvor firkant ABCD, hvor vinkel A er 110 grader, v D er 115 grader.

side |AD| er 5,0

side |AB| er 4.2 

side |CD| er 7.8

Jeg skal beregne side l BC l

og evt. hvordan jeg beregner arealet

Næste opgave:

Jeg skal beregne længden af hver diagonal i et parallelogram

Hvor Vinkel A er 70,3 grader,  side |AB| er 18, |BC| er 25, hvor side |AD| og |CD| er to ukendte sider.

 Det er diagonal |BD| og |AC|


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

Beregn BD ved hjælp af cosrelationerne

Beregn vinkel ADB ved hjælp af sinrelationerne

vinkelBDC=115-vinkelADB

Du har nu 2 sider og en vinkel i trekant BDC

beregn BC ved hjælp af cosrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

For et parallogram gælder:

vinkel A=vinkel C = 180- vinkel B = 180- vinkel D

De parallelle sider er lige lange

Du kan altså finde alle fire vinkler og alle fire sider.

Find diagonalerne ved hjælp af cosrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

BD2=AB2+AD2-2AB*AD*cos(A)              hvor cosA=-cos(A-90)

BD2=4,22+52+2*4,2*5*cos(20)             regn selv ud

sin(ADB)/AB=sin(BAD)/BD                       indsæt de kendte størrelser og isoler sin(ADB)


Skriv et svar til: Beregning af sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.