Matematik

Numeriske ligninger

03. november 2010 af ma1704 (Slettet)

 hej er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg udregner disse numeriske ligninger: 

l10- x l = 5 

l 8 +x l = 4

l 2x - 3 l = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

l10- x l = 5

10-x=+5     x=4

eller

(10-x)=-5     x-10=5    x=15

------------------------------------------

l 8 +x l = 4

8+x= +4 eller 8+x=-4

l 2x - 3 l = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

|a| = a,    for a ≥ 0  
|a| = -a , for a < 0

Split hver ligning op i to ligninger:

|10 - x| = 5 ⇒ (10 -x = 5 ∧ 10-x ≥ 0) ∨ ( -(10 - x) = 5 ∧ 10 - x < 0) ⇒ 10 -x = 5 ∨ -(10 -x) = 5 ⇒ x = 5 ∨ x = 15 .

Prøv nu selv de to andre ligninger.


Svar #3
03. november 2010 af ma1704 (Slettet)

 tak for hjælpen :) 


Svar #4
03. november 2010 af ma1704 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med de numeriske ligninger med minus 

l 10 - x l = 5

l 2x - 3 l = 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

den første har du fået svar på. Jeg havde håbet at to svar var nok til at du selv forsøgte at løse den sidste opgave


Svar #6
03. november 2010 af ma1704 (Slettet)

 jeg har simpelthen problemer med at regne dem ud, ved ikke hvad jeg skal gøre når der er et minus inde i den numeriske ligning det er lykkedes for mig at regne nummer 2 ud selv, men den tredje kan jeg simpelthen ikke løse :( 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo samme fremgangmåde i alle opgaverne. Opgaven har formen

|a| = b , der splittes i de to ligninger

a = b   eller -(a) = b .  Her kan a og b så være udtryk.


Svar #8
03. november 2010 af ma1704 (Slettet)

 hvordan skal jeg så gøre når der er 2 x'er i den numeriske ligning ? (se ligning 3 )


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

l 2x - 3 l = 5

 2x - 3 = 5 eller  2x - 3 =- 5
 

tag en ligning af gangen

læg 3 til på begge sider af lighedstegnet

del med 2 på begge sider af =


Skriv et svar til: Numeriske ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.