Matematik

Ligninger

03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Håber I kan hjælpe mig med ligninger...

3x-1,5x=6

x er 2

3x*2-1,5x*2=6

6x-3x=6

3x=6

3x/3=6/3

x=2

er det rigtig jeg har regnet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud. Du kan altid gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af Noerholt (Slettet)

 ser din opgave sådan ud? har regnet ligningen 3x-1,5x=6 til at være x=4 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

Vi er ikke helt enige om det du skriver

3x-1,5x=6

x er 2                      hvor får du dette fra?, det passer ikke i ligningen

3x*2-1,5x*2=6     

  hvis dette er et forsøg på at indsætte x=2, er det forkert, da du skal skrive 2 i stedet for x

6x-3x=6

3x=6

3x/3=6/3

x=2

------------------

3x-1,5x=6             ganger med 2 i alle led

6x-3x=12              trækker sammen

3x=12                    deler med 3 på begge sider

x=4

prøve

venstre side

3*4-1,5*4=12-6=6

da højre side også er 6 stemmer prøven


Svar #4
03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

opgaven ser sådan ud 3x-1,5x=6

jeg skal først gætte hvad x er, og jeg har gættet at x er 2. så skal jeg gr prøve, d.v.s at jeg skal sætte 2 i stedet for x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, mette48 har ret, at x = 4 i den første opgave. Det var min fejl i #1.


Svar #6
03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad med denne opgave?

7-2x=-3


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Isoler x. Læg 2x til på hver side, og læg 3 til på hver side.


Svar #8
03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg forstår ikke den måde


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 har I ikke lært, at man kan lægge det samme tal til på hver side, eller trække det samme tal fra på hver side af en ligning?


Svar #10
03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

nej, men vil i ikke nok hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Vil det sige, at I løser ligninger ved at gætte?


Svar #12
03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

ja på en måde, kan du ikke lære mig det...


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det burde jo være noget, man lærer i matematik i skolen.


Svar #14
03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

men det har vi desværre ikke. kunne du ikkke hjælpe mig med ligningen

7-2x=-3


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Jeg har jo allerede forklaret, hvordan den skal løses i #7 . 

Læg 3 til på hver side:

7 -2x + 3 = -3 + 3 , eller

10 -2x = 0 .   Læg nu 2x til på hver side

10 -2x +2x = 0+2x, eller

10 = 2x . Divider nu med 2 på hver side

10/2 = 2x/2 eller

x = 5


Svar #16
03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad med denne ligninger???

x+1=2

x+1-1=2-1

x=1


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det er rigtigt.


Svar #18
03. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

hvad med denne, er ikke sikker selv

10x-5=45

10x-5+5=45+5

10x=50

10/10=50/10

x=5


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. november 2010 af Noerholt (Slettet)

 ser rigtigt ud


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.