Matematik

halveringskonstanten er minus

04. november 2010 af andreaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej 

 jeg har en funktion hvor jeg skal finde halveringskonstanten. f(x)= 1342^e−0.00418*x

jeg ville fine halveringskonstanten ved denne formel:

T½=log(½)/log(a) 

T½=log(½)/log(e)= -0,6931

jeg ved ikke hvad med betyder at halveringskontanten er minus, evt nogen der har et svar på dette ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af mathon

                                  (1/2)·1342  =  1342·e−0.00418·

                                  (1/2) = e−0.00418·X½

                                  ln(1/2)  =  −0.00418·

                                  -ln(2)  = −0.00418·X½

                                  ln(2) = 0.00418·X½
 
 

                                   =  ln(2) / 0.00418


Svar #2
04. november 2010 af andreaen (Slettet)

 tak for dit svar. 

men jeg forstår det ikke helt. hvorfor ganger du med ½ i starten og lige pludselig bruger du -ln(2)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2010 af guppymolga (Slettet)

det betyder bare at dit tal bliver halveret hvergang der er "gået" -0.6931


Svar #4
04. november 2010 af andreaen (Slettet)

 men der kan jo ikke gå minus tid ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2010 af mathon

             ...der er ikke tale om "minus-tid"


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2010 af mathon

     fra #0

                 = log(½ )/ log(a) = log(½ ) / log(e−0.00418) = -0,30103 / (-0,001815) = 195,825

                                                                                                                      = ln(2) / 0,00418


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2010 af mathon

...til en anden gang:

                              ln(1/2) = ln(1) - ln(2) = 0 - ln(2) = -ln(2)

                              log(1/2) = log(1) - log(2) = 0 - log(2) = -log(2)


Skriv et svar til: halveringskonstanten er minus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.