Fysik

Opgaver i fysik - mekanik

04. november 2010 af monicablair (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er gået helt i stå i en fysikopgave og tænkte om der var nogen som kunne give mig et hint til hvilke formler jeg skal bruge. Opgaven lyder:

En cyklist puper sit dæk op med en håndcykelpumpe. Cykelpumpens stempel har et tværsnit på 3,20 cm^2. trykket i cykelslangen skal være 520 kPa over lufttrykket i omgivelserne.

Med hvor stor en kraft skal cyklisten kunne påvirke stemplet i cykelpumpen? Forklar, hvorfor håndcykelpupen skal have eet foholdsvis lille tværsnit.

Håber virkelig der er nogen, som har tid til at hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2010 af peter lind

Tryk = kraft pr. arealenhed


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2012 af cecilielow (Slettet)

jeg sidder med den samme opgave, 

er det så rigtigt det her?

kraften = arealet * trykket

kraften = 3,20 cm^2 * 520 kPa ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juni 2012 af mathon

 

                           Fmax = pmax·A = (520·103 N/m2)·(3,20·10-4 m2) = 166,4 N


Skriv et svar til: Opgaver i fysik - mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.