Kemi

Reaktionshastighed

04. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Er der nogen, som vil hjælpe mig med denne reaktion, idet jeg er rimelig fortabt i den. 

Opskriv reaktionshastigheden for reaktionen: 2H2O2 (aq) » O2 (g) + 2H2O (l)
 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Phienix (Slettet)

R = - 1/2 * d[H2O2]/dt = d[O2]/dt = 1/2 d[H2O]/dt

Hvis du kan antage, at din reaktion er elementær, kan du opskrive reaktionshastigheden yderligere som

R = k*[H2O2]2
hvor k er en hastighedskonstant.

Hvis du ikke kan antage, at din reaktion er elementær, får du en generaliseret angivelse af reaktionshastigheden, da du ikke kender ordenen af reaktionen i forhold til H2O2. I så fald er

R = k*[H2O2]x

hvor x kan være 0, 1, 2, 3, 4, etc., men ikke kan specificeres yderligere uden flere data.


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.