Matematik

finde sidelængder af rektangel ud fra arealet

06. november 2010 af Jakob1010 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 hej jeg har fået denne opgave for i matematik, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal løse den. er der nogen der kan hjælpe mig.

4.
En rektangulær grund har et areal på 667 m² .
Længden er 6 meter længere end bredden.
Hvad er målene på grunden ?

(Tips ⇒ areal = side * længde - Alt over på en side, og find nulpunkter)
 på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 23*29 er dog ikke sikker på hvordan jeg fandt ud af det.


Svar #2
06. november 2010 af Jakob1010 (Slettet)

 tak for svaret, det ville være rigtig dejligt hvis nogen havde en udregning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

  x*(x+6)=667

x2+6x=667

x2+6x -667 = 0

så udregner vi andengradsligningen.

Der får du en Diskriminant på 2704

Alpha bliver 23 og Beta bliver -29

da en alm. andengradsligning ser sådan ud ax2 + bx + c = 0

du starter med at finde d ved at b2 - 4*a*c

er d under 0 kan den ikke løses = så er den én løsning og over så er der 2 alpha og beta

Alpha og den éne løsning findes ved (-b+(d^0,5))/2a

og Beta findes ved (-b-(d^0,5))/2a

Der har du løsningen, den ene side er 23 og den anden 29


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 håber du har haft om andengradsligninger i skolen, det har vi ikke jeg måtte lære det selv.


Svar #5
06. november 2010 af Jakob1010 (Slettet)

 mange tak for hjælpen. jeg har om det lige nu (går i 10 klasse på efterskole) men denne her irreterede mig bare lidt.


Skriv et svar til: finde sidelængder af rektangel ud fra arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.