Matematik

partielle afledede af 1. og 2. orden

06. november 2010 af Emma1991 (Slettet)

 min funktion hedder ø(x,y)= x  gange ^y-3

1) Bestem samtlige partelle afledede af 1. og 2. orden

så tænker jeg, skal jeg selv finde på et punkt??

i så fald vil jeg starte sådan her: ø'x (x,y) = e^y og ø' y (x,y)= e^y

og skal jeg så differentisere  igen i forhold, når der er tale om 2. orden? og er jeg så færdig? Vi har kun haft  én forelæsning, og vi har ikke bøger at kigge i ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af NejTilSvampe

 forstår ikke den måde du har skrevet funktionen op på..

ø = x*^y-3 ?? det giver ingen mening.

ø = x*exp(y-3)  måske ?

så siger du

øx = exp(y-3) 

og

øy = x*exp(y-3)


Svar #2
08. november 2010 af Emma1991 (Slettet)

 x*e^y-3 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af NejTilSvampe

 okay så ingen  parentes om y-3  ??

så det er    x*e- 3  ?

så siger du 

øx = ey

øy = xey


Skriv et svar til: partielle afledede af 1. og 2. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.