Matematik

Ligninger

06. november 2010 af stranded (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs for x ∈ [0;2pi] hver af ligningerne: <span style="font-size:11.0pt;line-height:115%;font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font: minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:AR-SA">

a) 7 * cos(x) = 6,993 

b) 5 * cos(x) = -3,243

c) 3 * cos(x) + 8 = 6-243

Jeg vil rigtig gerne se en af disse udregnet, så jeg kan få demonstreret hvordan de skal løses. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af mette48 (Slettet)

a) divider med 7 på begge sider af = og slå op

b) divider med 5 på begge sider af = og slå op

c) træk 8 fra på begge sider af = , divider med 3 på begge sider af = og slå op


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Ligningen reduceres til

cos(x) = 6,993/7 , så i intervallet [0;2π] fås løsningerne

x = cos-1(6,993/7) = 0,044725 eller x = 2π - cos-1(6,993/7) = 6,23846 .


Svar #3
06. november 2010 af stranded (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.