Matematik

Ortogonale vektorer

06. november 2010 af z92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg har problemer med denne opgave:

Bestem tallet t, så a ? og b ? bliver ortogonale, når:
a ? = (1;t;t) og b ? = (-3;2;1)
 

Jeg tror jeg skal sætte skalarproduktet = 0 og finde ud af noget på den måde, men jeg ved ikke helt hvordan...

På forhånd mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, to vektorer er ortogonale, hvis deres skalarprodukt er = 0. Beregn skalarproduktet af de to vektorer og sæt det lig med 0, og løs den fremkomne ligning i t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2010 af peter lind

Det er lige netop det du skal. Find a·b og løs ligningen a·b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2010 af NejTilSvampe

 <1,t,t>•<-3,2,1> = -3 + 2t + t = 0 

3t - 3 = 0 => 3(t-1) = 0 => t = 1


Svar #4
06. november 2010 af z92 (Slettet)

Tusind tak :-) Det hjalp!


Skriv et svar til: Ortogonale vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.