Matematik

3 opgaver hjælp !

07. november 2010 af gona94 (Slettet)

 kig på dokumentet hjælp med det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af mette48 (Slettet)

Kan ikke hjælpe dig, da jeg ikke kan læse docx-filer


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 jeg kan ikke hjælpe dig i aften, tidligst på tirsdag, jeg håber der er andre der kan. Jeg har lagt dokumentet op som pdf, så kan Mette muligvis hjælpe dig med lidt cosinus-relationer?

Vedhæftet fil:Trekanter.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

Opg 1

a) brug cosrelationerne

a2=b2+c2-2c*b*cosA bemærk cosA <0 i din trekant

brug evt sinrelationerne til at finde vinkel B

b)

h=|AB|sin (180-A)

opg 2

|CD|*sinD=|CH|             isoler sinD og slå den op

Brug pythagoras til at finde de 2 sider


Svar #4
08. november 2010 af gona94 (Slettet)

Kan du give mig eks. i en af opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

Prøv selv at indsætte længder og vinkel i formelen

a=|BC|

b=|AC|

c=|AB|

sæt det ind du har fået oplyst og isoler så den ukendte størrelse


Svar #6
10. november 2010 af gona94 (Slettet)

 indgå denne i opgave 2. du har skrevet til sidst ?


Svar #7
10. november 2010 af gona94 (Slettet)

 kunne du ikke forklar for et eks. i opg. hvordan du vil have lavet den ? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har allerede fået en del hjælp til opgaverne ovenfor.

Opg. 1. Brug cosinusrelationen til at bestemme |BC| og benyt så igen en cosinusrelation til at bestemme vinkel B. Højden hb er katete i en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen AB og let kan beregne de to vinkler.

Opg. 2. a) Beregn vinkel D i den retvinklede trekant, hvor man kender hypotenusen og den ene katete,

sin(D) = |CH|/|CD|

b) BD er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvor man kender begge kateter. Brug Pythagoras.

AC er også hypotenuse i en retvinklet trekant, hvor man kender den ene katete, og den anden katete findes som
|BC| = |AD| - |HD| . Find |HD| fra trekant CDH.

Opg 3. BD findes ved brug af cosinusrelationen i trekant ABD. Dernæst kan vinkel ADB findes af en cosinusrelation i samme trekant. Vinkel C findes af sinusrelationen i trekant BCD. Beregn endelig |CD| enten ved sinusrelationen eller en cosinusrelation i trekant BCD, hvorved omkredsen af firkanten ABCD kan findes.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

Når du har indsat længder og vinkel i formelen, som der står i #5 kan du spørge, hvis du har konkrete spørgsmål.

Som du måske har erfaret er dette ikke stedet hvor vi regner opgaverne for folk. Lav selv det du bliver opfordret til og skriv der her.


Svar #10
12. november 2010 af gona94 (Slettet)

 b)
BD er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvor man kender begge kateter. Man skal bruge Pythagoras.
½ * h * G


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, man kender kateterne AB = 5 og AD = 7 . Pythagoras er på formen a2 + b2 = c2 . Her er a og b kateterne, c er hypotenusen. Du har antydet formlen for en trekants areal.


Skriv et svar til: 3 opgaver hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.