Matematik

Løs to ligninger med to bekendte med brøk

07. november 2010 af juliezamzam (Slettet) - Niveau: C-niveau

y/x=4

y/x+3=1

De står begge to som en brøk. Hvordan løser jeg dem, når det er med brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af bolani (Slettet)

y / x = 4 <=> y = 4* x

(y / x) + 3 = 1 <=> y = -2*x

Sæt de to udtryk lig med hinanden.

4*x = -2 * x

isoler x

4*x = -2*x <=> x = 0

sæt x ind

y = 4*x <=> y = 4*0 <=> y = 0

Personligt er jeg lidt skeptisk overfor resultatet... men så har du i hvert fald et bud hvis alt andet ikke virker.


Skriv et svar til: Løs to ligninger med to bekendte med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.