Matematik

k(x) = -(100/D(T))x + 100

14. april 2005 af gæsten (Slettet)
D(T) = 16,0951 * 0,89178^t
Dette er en fuktion for en pølses holdbarhed målt i døgn. T er grader i fryseren.


K(x) = -(100/D(T))x + 100
x er tiden målt i døgn efter nedfrysning af en pølse ved temp. T.


Jeg skal finde kvaliteten af en nedfrosset pølse til tidspunktet x=0.


Hint, tak. Jeg kan ikke finde T.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2005 af Lurch (Slettet)

K(x) = -(100/D(T))x + 100
K(0) = -(100/D(T))*0 + 100
K(0) = 100

?

Svar #2
14. april 2005 af gæsten (Slettet)

er det hjælp eller er det spørgsmål. jeg er i hvert fald ikke helt med.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2005 af iB (Slettet)

Hint: Hvad er K(0)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2005 af Lurch (Slettet)

hvis K(x) angiver kvaliteten til tiden X
, så er kvaliteten fra start (X=0) jo 100 som jeg har skrevet, uafhængigt af D(T)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2005 af Lurch (Slettet)

K(0) betyder at du regner kvaliteten ud til X=0

Svar #6
14. april 2005 af gæsten (Slettet)

100

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2005 af Lurch (Slettet)

ahh, jeg havde slet ikke set det var en anden der skrev hvad k)0) var :P

Svar #8
14. april 2005 af gæsten (Slettet)

jamen hvorfor skal jeg ikke tænke på T? hvad skal jeg så skrive der?

Svar #9
14. april 2005 af gæsten (Slettet)

arha..okay nu forstår jeg..
tak

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2005 af Lurch (Slettet)

rent logisk må kvaliteten jo være bedst, lige når man putter pølsen i fryseren, altså til tiden x=0. På dette tidspunkt kan man heller ikke sige pølsen ahr været frosset ned, så holdbarhedsfunktionen D(T) er ligegyldig her.

rent matematik
K(x) = -(100/D(T))x + 100
K(0) = -(100/D(T))*0 + 100

du gange hele D(T) med 0, hvilket jo betyder at det forsvinder.

K(0) = 100


Skriv et svar til: k(x) = -(100/D(T))x + 100

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.