Matematik

ligning med kvadrering

08. november 2010 af matthacker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har i et stykke tid prøvet at regne denne opgave ud

5√(x) -10= 0

og kan simpelthen ikke få den til at passe.

har gjort følgende

b) 5√(x)−10=0                 G=[0;∞[

√(x)=10−5

(√(x))^2=(5)^2

x=25                                       x skal være 4 men hvordan?

L=Ø???????????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Nej, nej.

5√(x)-10=0

Først trækker vi fra eller lægger til på begge sider af lighedstegnet. Her lægger vi altså 10 til

5√(x)=10

Så ganger eller dividerer vi på begge sider af lighedstegnet. Her dividerer vi altså med 5

√(x)=2

Og da opløfter vi eller tager roden af på begge sider af lighedstegnet. Her kvadrerer vi (opløfter i anden)

x=4.

Du skal have styr på rækkefølgen!! 


Svar #2
08. november 2010 af matthacker (Slettet)

 Jeg siger mange tak for den hurtige respons :)


Skriv et svar til: ligning med kvadrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.