Matematik

Procent...

08. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen er i gang med procent regning, men denne opgave ved jeg ikke hvordan jeg skal løse. håber i kan hjælpe mig

Opgaven lyder sådan:

Indholdet af sukker i et bestemt mærke syltetøj, nedsættes fra 50 % til 48 %.
Hvor mange gram svar det til i et glas syltetøj, der indeholder 450 gram syltetøj? Hvor mange procent falder sukkerindholdet?

på forhånd tak


Hvor mange gram svar det til i et glas syltetøj, der indeholder 450 gram syltetøj?

450/100*2=9

Hvor mange procent falder sukkerindholdet?

Indholdet af sukker i et bestemt mærke syltetøj, nedsættes fra 50 % til 48 %.

50-48/50*100=4

er det sådan jeg regner detr ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

450 g syltetøj med 50% sukker indeholder 450*50/100 g=225 g sukker

450 g syltetøj med 48% sukker indeholder 450*48/100 g=216 g sukker

sukkermængder falder fra 225 g til 216 g   svarende til 9 g

225 g falder med 9 g hvilket er 9*100/225 %= 4%


du mangler nogle enhedder, men metoden er ok.

Første spørgsmål har du helt glemt at svare på


Svar #2
08. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

jeg har da svaret på det første spørgesmål..


Skriv et svar til: Procent...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.