Matematik

ligning med kvadrering

08. november 2010 af matthacker (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har igen et problem med en ligning hvor jeg skal kvadrere

har gjort følgende

b) 5√(−2x+10)+2x=10 G=]−∞;5]

5√(−2x+10)=10−2x

√(−2x+10)=(10−2x)/5

(√(−2x+10))^2=((10−2x)/5)^2

−2x+10=4−(4/25 x)

6= (54/25 x)
 

tror det går galt hvor jeg skal dividere 5 over på den anden side ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Højresiden er forkert til sidst. Brug kvadratsætningen til at kvadrere en toleddet størrelse:

((10-2x)/5)2 = (100 + 4x2 - 40x)/25


Svar #2
08. november 2010 af matthacker (Slettet)

 mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af pensionist (Slettet)

5√(-2x + 10) + 2x  = 10

5√(-2x + 10) = 10 - 2x

25 (√(-2x + 10))  = (10 - 2x)2

-50x + 250 = 100 - 40x + 4x2

4x2 + 10x - 150 = 0

En alm. andengradsligning med rødderne -7,5 og 5

Hilsen Bedstefar

 PS: Jeg var nok lidt langsom, jeg ser det allerede er besvaret


Skriv et svar til: ligning med kvadrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.