Matematik

Trigonometrisk grundligning(skæringer med anden linje)

08. november 2010 af TheLost (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået en opgave jeg er kørt sur i, for kan virkelig ikke huske det med trigonometriske grundligninger...

Opgaven lyder: Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem graferne for f(x) og g(x) i intervallet {0;2pi].

f(x): 2*cos(x)+1

g(x): 1.5

Hjælp :O?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af PeterValberg

f(x)=g(x)
2cos(x)+1 = 1,5
2cos(x) = 0,5
cos(x) = 0,25 hvor x ligger i intervallet [0;2π]

brug en solve kommando på dit CAS-værktøj (fx TI-nspire)

solve(cos(x)=0.25,x)|0≤x≤2π

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. november 2010 af TheLost (Slettet)

Bruger kun Mathcad... Har ingen anelse om hvad CAS er...

Men når jeg siger 2cos(x)+1=1.5 får jeg jo kun 1 løsning... der er jo flere, og det er det jeg ikke kan finde ud af >.<


Svar #3
08. november 2010 af TheLost (Slettet)

Nå... må godt nok  indrømme at feedback er lidt sløv her til aften, har heldigvis selv fundet ud af det nu...


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2010 af PeterValberg

CAS - Computer Algebraic System

for eksempel en graflommeregner som TI-89, TI-nspire mm.

og der er altså to løsninger, - se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:cosx.jpg

Skriv et svar til: Trigonometrisk grundligning(skæringer med anden linje)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.