Matematik

ligning med kvadrering

08. november 2010 af matthacker (Slettet) - Niveau: B-niveau

endnu en opgave jeg har svært ved :( har siddet med den og en anden ligende i en halv time nu :(

e) x−5√x=36 G=[0;∞[

−5√x=36−x

(√x)^2=((36−x)/5)^2

x=(x^2+1296−72x)/25

x=0,4x^-2,88x+51,84

(0,4x)^2−3,88x+51,84=0                  d=(−3,88)^2−4(0,4)(51,84)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler leddet med kvadratroden:

5√x = (x-36) og kvadrer

25x = (x-36)2

Gang ud og løs 2.-gradsligningen.


Svar #2
08. november 2010 af matthacker (Slettet)

 jamen skal jeg ikke have de 5 foran kvadratrod divideret over på den anden side af lighedstegnet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da ikke nødvendigt, så længe man kommer af med kvadratroden.


Skriv et svar til: ligning med kvadrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.