Matematik

ulighed

09. november 2010 af matthacker (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal gøre i denne ulighed ??

a) (x−1)(2x+4)<0

håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af PeterValberg

 (x−1)(2x+4) < 0    gang parenteserne sammen først
2x2 + 4x -2x -4 < 0  reducér
2x2 +2x -4 < 0   

løs det som en almindelig andengradsligning

2x2 + 2x -4 = 0

hvilket giver

x = -2    eller x = 1   (det er rødderne)

hvis man indtegner f(x)=2x2+2x-4 i et koordinatsystem, vil man få en parabel, hvor benene vender op da koefficienten til andengradsleddet er positiv (>0). Det må nødvendigvis betyde, at grafen er under x-aksen mellem rødderne.

derfor er løsningen på uligheden intervallet ]-2;0[     rødderne er ikke med, da det er mindre end nul, du skal bestemme

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.