Matematik

Hjælp til en ligning

09. november 2010 af lollled (Slettet)

 Har problemer med denne ligning:

<span style="font-size:11.0pt;line-height:115%; font-family:TimesNewRomanPSMT;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-bidi-font-family: TimesNewRomanPSMT;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language: AR-SA">(x+2)2 – x(-2+x)=5

hvis i gider at hjælpe mig med den ville det være super =D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af NejTilSvampe

 (x+2)^2 = x^2 + 4 + 4x 

-x(-2+x) = 2x - x^2

4 + 6x = 5 

6x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Brug kvadratsætningen på den første parentes - gang den anden parentes ud - så forsvinder x2 og du får en ganske alm. ligning i x.

Saml x'erne på venstre side


Svar #3
09. november 2010 af lollled (Slettet)

 arhh nu kan jeg se hvor jeg havde lavet fejl :P tak for det :P


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.