Matematik

Ligning!

10. november 2010 af mattte (Slettet)

jeg har lidt problemer med at løse denne ligning

<span style="font-family:TimesNewRomanPSMT; mso-fareast-font-family:TimesNewRomanPSMT;mso-bidi-font-family:TimesNewRomanPSMT; mso-bidi-font-weight:bold"> (x+2)2 – x(-2+x)=5<span style="font-size:12.0pt;mso-ascii-font-family: Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:Calibri;mso-bidi-theme-font: minor-latin;color:black"> <span style="font-family:"TimesNewRomanPS-BoldMT","serif"; mso-bidi-font-family:TimesNewRomanPS-BoldMT"></o:p>

så hvis i gider at hjælpe med den så tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2010 af PeterValberg

 (x + 2)2 - x(-2 + x) = 5
x2 + 4 + 4x -(-2x +x2) = 5
x2 + 4 + 4x +2x - x2 = 5
6x = 1
x = 1/6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.