Matematik

Polynomiers division

10. november 2010 af iinfinity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver man denne:

(2x4-3x3+x-1):(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af mathon

                 ...(x-2) er ikke divisor i (2x4-3x3+x-1)...


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af peter lind

Find hvor meget du skal gange x med for at få leddet med højst grad. Første gang er det 2x3 Gang x-1 med dette og træk resultatet fra polynomiet. Du har nu et polynomium af højst 3. grad som du skal dele med x-1. Gentag denne procedure indtil du har et resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af peter lind

#1 Derfor kan man godt foretage divisionen. Man ender blot med en rest på samme måde som heltals division


Svar #4
10. november 2010 af iinfinity (Slettet)

Kan det passe at mit polynomium af 3. grad bliver:

(2x4-3x3+x-1):(x-2)= 2x3-x2   med resten x-x2   ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af mathon

...er jer udmærket klar over
   men
   fandt det ikke sandsynligt, at divisionen så var relevant:

                  (2x4-3x3+x-1):(x-2) = 2x3 + x2 + 2x + 5 + 9/(x-2)


Svar #6
10. november 2010 af iinfinity (Slettet)

Jeg kan godt selv nå til 2x3+x2 men jeg kunne ikke få dig til at opskrive mellemregningerne vel?? så jeg kan se hvad du videre får??


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

( 2x4 - 3x 3 + x - 1):(x-2) =2x3+x2+2x+5         rest 9

  2x4-4x3

         x3

         x3-2x2

              2x2+x

              2x2-4x

                    5x-1

                    5x-10

                          9


Skriv et svar til: Polynomiers division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.