Matematik

Funktion: f(x)=(xe)^x-1 og tangent

10. november 2010 af morten1092 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Funktionen f er givet ved:

f(x)=(xe)^x-1

Angiv ligningen for den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget . . .


Svar #2
10. november 2010 af morten1092 (Slettet)

 Det har jeg ligesom også.. ellers ville jeg ikke spørge :)

Så vidt jeg ved, skal jeg finde den afledte funktion:

f(x)=(xe)^x-1
f'(x)=ln(ex)+1*(ex)^x

hvad skal man så, bruge tangentens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af NejTilSvampe

 wow de parenteser forvirrer mig meget.

står der:

x*e^(x-1)  eller (x*e^x) -1 eller rent faktisk  (x*e)^x -1 = x^x * e^x  - 1  <--- som er det du har skrevet.

Men for at svare på dit spørgesmål: Ja når du har differentieret bruger du formlen for tangentens ligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af Duffy

hvad skal man så, bruge tangentens ligning?

Jah!


Svar #5
10. november 2010 af morten1092 (Slettet)

 der står: f(x)= x*(e)^x   -1

med ord: x gange e i x'de, og så minus 1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2010 af NejTilSvampe

 #5 okay det er jo straks nemmere så :)

f'(x) = e^x + x*e^x = e^x *(x+1)

f'(1) = 2e

f(1) = 1*e^1 -1 = e-1

y = 2e(x-1) + e-1 = 2ex - 2e + e -1 = 2ex - (e+1)


Skriv et svar til: Funktion: f(x)=(xe)^x-1 og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.