Matematik

Find temperaturen

10. november 2010 af mikhans (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved boringer i jordskorpen har man fundet ud af, at temperaturen i klipperne er en funktion af dybden. Der gælder formlen t= 35d + 20, hvor t er temperaturen i grader Celsius og d er dybden i km.
a) Find temperaturen i dybder på 2m 3 og 7 km.
b) Hvor langt skal man bore ned for at møde temperaturer på 75C? På 100C? 200C?


mine besvarelser ville umiddelbart lyde sådan her men jeg er ikke helt sikker på at det er rigtigt?
a)
t= 2d + 20
t= 3d + 20
t= 7d + 20

b)
65km. = 75 grader.
80km. = 100 grader.
180km. = 200 grader.


nogen der kan bekræfte det er rigtig/forkert?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Du skal indsætte dybden d i forskriften t = 35·d + 20 , altså t = 35·2 + 20 i den første.

b) Her er t givet. Isoler d i udtrykket og indsæt de forskellige t-værdier til beregning af dybderne.

Dine tal er ikke rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af peter lind

a) Du skal erstatte d med den dybde du skal have temperaturen for. For 2 km t = 35*2+20

b) De er alt for høje. Hvad har du gjort?


Svar #3
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

okay jeg har forstået a.
35*2 + 20
35*3 + 20
35*7 + 20
 

men forstår ikke hvad du mener i b?


Svar #4
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

anyone? kan kan jeg ikke få svaret hvis i ikke vil bruge tid på at forklare.....?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Stakkels :D

Prøv dig frem udfra #1 og vurder om dine svarer med hertil temperaturerne er korrekte og sandsynlige ;)

istedet for ikke, at lave noget og spilde tiden :D


Svar #6
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

ja men forstår ikke det der med at isolere d.

nej jeg vil heller ikke spilde tiden men jeg har masser af afleveringer jeg skal nå at have færdig, inklusiv resten af den matematik aflevering dette stykke er taget ud fra..


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Af ligningen t = 35·d + 20 fås d = (t-20)/35 . Heraf kan d beregnes, når t er kendt. Det burde ikke være et problem, hvordan man isolerer en størrelse i en lineær ligning.


Svar #8
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

er alt for træt til at kunne forstå det nu. men tak for du prøvede at hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du burde så lave dit hjemmearbejde tidligere på dagen, når du ikke er helt så træt.


Svar #10
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

nu har siddet siden jeg fik fri med flere forskellige opgaver...


GIV MIG NU BARE SVARET PÅ B'EREN :D !


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jeg har jo givet dig formlen i #7 til beregning af d, når du kender t. Du burde da være i stand til selv at indsætte de tre værdier for t til beregning af dybden d, hvor man finder disse temperaturer.


Svar #12
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

hvad er det galt i bare og give mig svaret :) ?!!


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du lærer jo ikke noget af bare at skrige op som en forkælet elev og forvente, at alt bliver serveret på et sølvfad for dig. I den tid, du har brugt på at brokke dig, kunne du sagtens selv have lavet de simple beregninger.


Svar #14
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

ej tak fordi du lige lærte mig en vigtig lektie her i livet, fra nu ser jeg det fra et helt nyt perspektiv. tror du hvis jeg får svaret vil jeg aldrig lære noget og så vil jeg aldrig lære at stå på egne ben? jeg bad om et facit, ikke et flabet svar. men så kan du jo passende få et igen.

stakkels mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. november 2010 af peter lind

#14  Andersen gør et stort og frivilligt arbejde for at hjælpe elever, der er gået i stå med deres opgaver, så fri os for fornærmelser fra en forkælet elev. Det er ikke denne portals opgave at regne elevenes opgaver for dem. Hvis det er det du ønsker må du gå et andet sted hen


Skriv et svar til: Find temperaturen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.