Matematik

Ligning, er i tvivl

10. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Hej alle kan ikke få ligningen til og gå op men kan lige vise hvad jeg har gjort så kan det være i kan sige hvad jeg gør forkert :-).

2(x - 3) = 3(x + 1)

2x - 6 = 3x + 3

2x - 3x -6 = 3x - 3x + 3 

-1x - 6 = 3

-1x - 6 - 3 = 3 - 3 

-1x - 3 = 0

Og det er så her den ligesom ikke går op.

håber i vil hjælpe mig på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2010 af NejTilSvampe

 læg 3 til på begge sider og del med -1.


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Fejlen er her      -6-3 = -9 . Læg nu x til på hver side.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2010 af Zuhal10 (Slettet)

 -1x=-3=0

-1x=0+3

-1x=3

x=3/-1

x=-3


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2010 af HMyrup (Slettet)

Det er altså sådan du løser den:

2(x-3) = 3(x+1)

2x-6 = 3x+3

2x-3x = 3+6

-1x = 6

x = -6


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke rigtigt, da  3+6 = 9 , ikke 6 . Den korrekte løsning er x = -9 .


Svar #6
10. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 ret mange forskellige svar? hmm?


Svar #7
10. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 når nu har jeg fundet ud af det mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, men det er jo let nok at gøre prøve i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. november 2010 af HMyrup (Slettet)

ja jeg fik lige skrevet 6 i stedet for 9. -9 er der rigtige svar


Skriv et svar til: Ligning, er i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.