Matematik

Mat cylinder hasterrrr

10. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

En cylinderformet rulle indholder 16 pastille. Diameteren er 1,9 cm og længden er 7,3 cm

Hvad er arealet?                      hvad er rumfanget af en pastil?

Evt metode til hvordan jeg kan komme frem....

Jeg vil være super taknemmelig


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find cylinderens rumfang

V = A·h ,

hvor A er grundfladens areal og h er cylinderens højde. Grundfladen er en cirkel, hvis radius er lig med det halve af dens diameter. Del cylinderens rumfang med 16 for at finde rumfanget af 1 pastil.

Hvis der spørges om cylinderes overfladeareal, består det af to kongruente cirkler samt et rektangel, hvis to sider er cirklens omkreds og cylinderens højde.


Svar #2
10. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Ud fra de oplysninger jeg har fået kan jeg ikke komme frem...

Kan du formulere det lidt mer måske med tal så vil det være super


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den cirkulære grundflades areal A = π·r2 = π·(d/2)2 , så cylinderens rumfang er

V = π·(d/2)2·h , hvor d = 1,9cm og h = 7,3cm .


Svar #4
10. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Men min bog siger svare Areal af rullens bund = 2,84 cm2                         og rumfang af en pastil =  1,30 cm3


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo indsætte tallene i udtrykkene og gange ud. A = π·(1,9/2)= 2,835cm2  og

Vpastil = Vcylinder/16 = A·h/16 = π·(1,9/2)2·7,3/16 = 1,294cm3


Svar #6
11. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Tusinde tak det hjalp meget :)


Skriv et svar til: Mat cylinder hasterrrr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.