Matematik

Isoler a

11. november 2010 af acrsander (Slettet) - Niveau: B-niveau

1/a+b=1/c

er helt på bar bund håber en kan hjælpe, helst med forklaring på hvordan jeg gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

a≠0 og c≠0

gang med ac i alle led og forkort brøkerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

Du trækker b fra på begge sider af lighedstegnet

Derefter Tager du den reciprokke værdi på begge sider

Den reciprokke værdi er 1 divideret med tallet (udtrykket)

Den reciprokke værdi af 1/a er a


Svar #3
11. november 2010 af acrsander (Slettet)

1/a+b=1/c

1/a=1/c-b

a=c-b

er det rigtigt forstået?

for det rigtige svar skulle være a=c/1-bc

jeg forstår det ikke.......


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der står

(1/a) + b = 1/c , hvoraf

1/a = (1/c) - b = (1 - bc) /c , så

a = c/(1 - bc)

Det er nødvendigt at sætte parenteser korrekt.

Du begår den fejl i 3. linie, at du siger 1/c - b = 1/(c-b) , hvilket ikke er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

1/a+b=1/c

1/a=(1/c-b)

a = 1 / (1/c-b)  gang tæller og nævner med c

a = c / ( 1 - bc)

Det er altid en god ide at sætte parenteser.

c/1 - bc er ikke er ikke det samme som c / ( 1 - bc )

så skulle der være på plads.


Svar #6
11. november 2010 af acrsander (Slettet)

tusind mange tak. ;-D


Skriv et svar til: Isoler a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.