Matematik

Aflevering

11. november 2010 af babz2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået helt død i en opgave i min aflevering. opgaven er fra stx matematik B december 2009. og lyder på:

grafen for en lineær funktion f(x) går gennem punkterne a(3.7) og b(9.25) Bestem en forskrift for f(x).

Jeg har bare brug for en hint til hvordan man gør..

Hilsen Mia

Ps. Svar hurtigt tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2010 af Boarh (Slettet)

 a udregnes= a=(y2-y1)/(x2-x1)

hvor dit punkt a har koordinaterne (x1,y1) og b har koordinaterne (x2,y2).

Efter at du har fundet din hældning a, kan du finde b ved at indsætte a og et punkt i forskriften for en lineær funktion:

y=ax+b


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

Dette er nok ikke den metode der står i matematikbogen - til gengæld er den let

Ligningen for den rette linie er y = a*x + c

Indsætter du de to punkter i denne ligning så har du to ligninger til bestemmelse af a og c


Svar #3
11. november 2010 af babz2 (Slettet)

Tak for det :) jeg har fundet svaret..


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2010 af Boarh (Slettet)

Smart:) 


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.