Matematik

Hjælp bedes

11. november 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg vil gerne lige have hjælp

ADa kaninen Mini var otte uger vejede den 340 gram og var 12 cm lang, da den var 22 uger vejede den 870gram og var 17cm lang.

Med hvor mange procent forøgede den sin vægt og længde?

Er det ikke 41% og 155,8%

 Fødselsdag i Bilka, de giver 20% på alle varer.

1liter mælk koster 8,5 kr.

B Hvor meget ud gør rabatten på varen

C Find varens rabatpris.

B giver 1,275 kr men kan man godt sige det, skal den rundes op eller skal man sige en krone og 275øre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

42 % og 155,9 % der skal rundes op

20% af 8,5 er 1,7 kr

Rabatpris = oprindelig pris  - rabat


Svar #2
11. november 2010 af pige24 (Slettet)

Kan du hjælpe mig med b


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Falka har givet dig svar på B!

20% af 8,5 er 1,7 kr

Du har ikke ret i at svaret i B er 1,275kr - det er forkert


Svar #4
12. november 2010 af pige24 (Slettet)

Undskyld det var 15% , Hvor er jeg dum når jeg skriver 20%

Er den så ikke rigtig 1,275kr

Men jeg vil gerne have at vide om man siger 1,275kr eller 1 kr og 275øre


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2010 af Moderatoren

Du kan selv regne det ud jo.

15% af 8,5 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Det bliver 1,28

Rabatprisen bliver 8,5 * 0,85 eller 8,5-1,275  = 7,225  afrundet til 7,23 kr

Hvis du betaler med Dankort så er prisen 7,23 kr.

Betaler du kontant slipper du med 7,00 kr.

Ha' en god dag.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2010 af Moderatoren

"Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar. Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret."


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

@#7

Helt enig.

Kendskab til spørgerens tidligere spørgsmål kan have indflydelse på hvor meget hjælp jeg giver.


Skriv et svar til: Hjælp bedes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.