Matematik

differentiering?

11. november 2010 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej

jeg skal differentiere denne funktion:

f(x) = 1 + 2x^2 - x^4

jeg har selv fået det til

f '(x) = 4x - 4x^3 ,               da 1 = 0,     2x^2 = 2*2x (4x)  ,  og -x^4 = -4x^3

jeg er ikke sikker på om 2x^2 giver 4x eller bare 4, da x=1 ved differentiering.

og når jeg har gjort dette skal jeg have løst f '(x) = 0, så

f '(x) = 0

0 = 4x - 4x^3 (hvis jeg har differentieret rigtigt)

og derudad


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt differentieret. Løs nu ligingen f'(x) = 0. Brug nulreglen for et produkt.


Svar #2
11. november 2010 af MathiasNordberg (Slettet)

 ok, tak. havde glemt det med nulreglen :)


Skriv et svar til: differentiering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.