Matematik

differentialligniner - løsning

11. november 2010 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Nogen som kan hjælpe med denne :-)

bestem til diff.lign.

dy/dx=y(10-2y)

den løsning hvis graf går igennem punktet (0,4)

(skal man finde a og b??)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af PeterValberg

 den viste differentialligning følger modellen y' = y(b - ay)

hvor b = 10 og a = 2

den har de ikke-trivielle løsninger:

eller ikke skrevet i  

                                                           y = ((b/a))/(1+ce-bx)

indsæt herefter punktets koordinater og bestem konstanten c, så har du den løsning, der går gennem det angivne punkt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2010 af averoma24 (Slettet)

tak :D


Skriv et svar til: differentialligniner - løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.