Matematik

Reducer

11. november 2010 af flying-bird (Slettet) - Niveau: B-niveau

(xy+x^2)/xy

Er der nogen der kan finde ud af det'?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Maskinen (Slettet)

Er det samme som: (x + y) / y 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af NejTilSvampe

forkort med x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af Maskinen (Slettet)

 Ja, til NejTilSvampe.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af Krabasken (Slettet)

1) Sæt x udenfor parentesen i tælleren

2) Forkort x ud i tæller og nævner


Svar #5
11. november 2010 af flying-bird (Slettet)

det bliver så : x(x+y)/xy = x+y/y   ????


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Præcis -

Husk lige parentesen i nævneren

Sammenlign med # 1 ;-)


Svar #7
11. november 2010 af flying-bird (Slettet)

hvorfor skal der være parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Fordi når du skriver x+y/y, kan det både læses som

x + y/y (= x + 1)

og

(x+y) / y (= x/y + 1)

Altså to helt forskellige størrelser ;-)


Svar #9
11. november 2010 af flying-bird (Slettet)

nåå okay men ikke når man skriver det som en brøk vel?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Ikke normalt, men med studieportalens skrå brøkstreger er detnødvendigt.

På en almindelig brøkstreg kan man jo se, "hvor langt, den gælder" - det kan man ikke med de skrå


Svar #11
11. november 2010 af flying-bird (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. november 2010 af Maskinen (Slettet)

 Så lidt. 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.