Matematik

Areal

13. november 2010 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej studieportale venner, jeg har enopgave som jeg ikke rigitg ved hvodan jeg skal får den lavet.

opg lyder således 

Figuren(se vedhæftet fil) viser Bermudatrekanten, som er et havområde, hvor skibe og fly påstås at
forsvinde oftere end andre steder. Trekantens vinkelspidser dannes af øen Bermuda og
byerne Miami og San Juan. Bermudatrekantens sidelængder fremgår af figuren.
a) Bestem arealet af Bermudatrekanten

jeg har fundet ude af at højden er 1666 ved at dele trekanten i to dele og beregne de manglede sider som en retvinkel trekant men jeg er usikker på om det er sådan man skal gøre håber der er nogen der ude da kan hjælpe

på forhånd tak  


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2010 af fiffinut (Slettet)

 A = ½ h * g


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2010 af fiffinut (Slettet)

 Højden er iøvrigt ikke 1666 km.


Svar #3
13. november 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 men højden er jo ukendt


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2010 af fiffinut (Slettet)

A = ½ * √((a^2*c^2- (a^2+c^2-b^2)^2)/2)

hvor c er grundlinjen.


Svar #5
13. november 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 jeg fandt ude af det ved at finde vinkel C 

coc C = a^2+b^2-c^2/2ab

og derefter bruger jeg formlen for vilkårlig trekanter(areal)

A=1/2ab*sinC

jeg vil bare sige du var lidt på den forkerte side af løsningen men tak 


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. februar 2012 af 199652 (Slettet)

Hvad gav resultatet, hvis jeg må spørge? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Trekantens tre sidelængder er kendt. Man kan benytte Herons formel til beregning af trekantens areal.

Man får således T = 1.132.720km2


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. februar 2012 af mathon

eller  
               T = (1/4)·(a2 - (b-c)2)0,5 • ((b+c)2 - a2)0,5
                
               T = (1/4)·(16612-(1666-1535)2)0,5 • ((1666+1535)2-16612)0,5 = 1,13272·106 ( km2 )


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.