Matematik

plzzz hjælp til ulighed..

14. november 2010 af BrainStorm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen..

Benzinbilen: 140000/6 + 4000 + x/13,5 * 9.18 = 27333 + 0,68x

Diezelbilen: 157500/6 + 4500 + x/18.9 * 8,20 = 30750 + 0,4339x

Informationer om faktorer:

x = antal kilometer

140000/6 og 157500/6 er bilens pris i et år.

4000 og 4500 er årelig vægtpris.

13.5 og 18,9 er kilometer bilen kører pr. liter.

8,2 og 9,18 er prisen pr. liter.

spørgsmålet er:

Hvor mange kilometer pr. år skal Hansen ( som vakler mellem at købe benzin eller diezel bil) køre, for at diezelbilen er billigst, når der kun tages hensyn til de nævnte faktorer?

vær virkelig venlig og hjælp mig...

tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af mette48 (Slettet)

Benzinbilen>Diezelbilen:

  27333 + 0,68x > 30750 + 0,4339x


Svar #2
14. november 2010 af BrainStorm (Slettet)

Tusind tak Mette..

men hvor mange kilometer skal Hansen køre?

og hvordan skal jeg regne denher ligning ud?

tak for det.. vil meget gern have hjælp med denher opgave,,


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Hvorfor spørger du ikke Mette, som har vist dig hvilken ulighed du skal bruge ?

Hvordan fandt du ud af at spørge mig ? Jeg har jo ikke været inde på denne tråd.

Du trækker 27333 fra på begge sider.

Derefter trækker du 0,4339x fra på begge sider.

Endelig dividerer du med koeffienten til på begge sider.


Svar #4
14. november 2010 af BrainStorm (Slettet)

#3

takker for din..svar,,

jeg for bare mærkelig tal, når jeg regner det ud med din metode, ved ikk hvorfor..?

men alligevel, hvad er så svaret, når man gøre det,


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Send mig dit svar, helst med mellemregninger, så skal jeg sige dig om det er rigtigt eller forkert.


Svar #6
14. november 2010 af BrainStorm (Slettet)

Okay,,tak igen herre..

27333 + 0,68x > 30750 + 0,4339x

- 0,4339x + 0,68x > - 27333 + 30750 

0,2461x > 3471

0,2461x / 3471

x = 13884,6


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2010 af pensionist (Slettet)

Svaret er rigtigt.

Godt gået.


Skriv et svar til: plzzz hjælp til ulighed..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.