Matematik

Trekant med 1 side,1 vinkel og areal

15. november 2010 af Michaelv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg mangler hjælp til denne ABC trekant opgave:

Vinkel (A) = 53,8

AB = 5,5

ABC areal = 24,4

jeg skal finde:

AC og BC

Mvh Michael


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af peter lind

Brug at areal = ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel til at finde en side. Brug dernæst cosinusrelationerne til at finde resterende side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da AB = c er kendt, og da trekantens areal er kendt, kan højden hc beregnes. Dermed findes b = AC af hc = b·sin(A) . Endenlig kan så BC = a findes af en cosinusrelation.


Svar #3
15. november 2010 af Michaelv (Slettet)

 #2 skal jeg så ikke finde højden først? og er det her rigtigt:

24,4 = ½*h*5.5
h = ((24,4)/(5.5*0.5))
h = 2.18

er stadig ret forvirret:).


Svar #4
15. november 2010 af Michaelv (Slettet)

 Er der ikke nogle der kan sige om det er rigtigt det her:

24,4 = ½*h*5.5
h = ((24,4)/(5.5*0.5))
h = 2.18

Har stadig problemer med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3, #4

Du har ikke udregnet højden korrekt.

hc = 2·24,4/5,5 . Du har udregnet 24,4/(5,5·2) , hvilket er 4 gange mindre end den korrekte højde.


Svar #6
16. november 2010 af Michaelv (Slettet)

 Tak, der for jeg hc til 8,9. Skal jeg så ikke bruge denne formel som #2 skriver:

 b = AC af hc = b·sin(A)        ved "b" skal jeg vel bruge hc i stedet er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man finder først hc af trekantens areal og grundlinien c = |AB| , så hc = 8,873 .

Dernæst findes b = |AC| af formlen hc = b·sin(A) . Her benytter man den netop beregnede hc samt den kendte vinkel A til at beregne b = hc/sin(A) .


Svar #8
16. november 2010 af Michaelv (Slettet)

#8 Hvorfor divider du i stedet for at gange? når der står: hc = b·sin(A) og du siger  b = hc/sin(A)


Skriv et svar til: Trekant med 1 side,1 vinkel og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.