Matematik

funktioner

15. november 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

The graph of f(x) = 3x^3 - 2x^2 + x + 2  is translated to its image g(x)  by the vector

 1

-2

write the equation of g(x) in the form of g(x) = ax^3 +bx^2 +cx +d

hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

f(z) = 3z^3 - 2z^2 + z + 2

z=x-2 og g(x)=f(z)+1

g(x)=3(x-2)3-2(x-2)2+(x-2)+2+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Translationsvektoren (1 , -2) svarer til transformationen (x1 , y1) = (x+1 , y-2) . Derfor føres grafen for funktionen

y = f(x) = 3x3 -2x2 + x +2 over i

y1 +2 = 3(x1-1)3 -2(x1-1)2 + (x1-1) +2

          = 3(x13 -3x12 +3x1 -1) -2(x12 -2x1 +1) + x1 -1 +2

          = 3x13 -11x12 +14x1 -4 , så vi får

y1 = g(x1) = 3x13 -11x12 +14x1 -6


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.