Matematik

Bestem en ligning for hvert af de vandrette tangenter

15. november 2010 af hoangjensen (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en opgave, som jeg har svært ved at løse, håber I kan hjælpe mig.
 

1. Bestem en ligning for hver af de vandrette tangenter til grafen for funktionen med forskriften:

Jeg har vedhæftet forskriften


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs først ligingen f'(x) = 0 til bestemmelse af de x-værdier, hvor grafen for f(x) har vandret tangent. Ligningen for den vandrette tangent i punktet (x0 , f(x0)) er da      y = f(x0) .


Svar #2
15. november 2010 af hoangjensen (Slettet)

Det hjalp ikke så meget, kan du prøve og sætte nogle tal ind, som jeg har vedhæftet forskriften?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det kan jeg da gøre, når du engang får vedhæftet forskriften. Eller skriv den direkte her. Bestem den afledede f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0 .


Svar #4
15. november 2010 af hoangjensen (Slettet)

f(x)=1/3x3-2x2+3x+8

Sådan


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så beregn den afledede f'(x). Benyt (xn)' = n·xn-1 . Den afledede er et 2.-gradspolynomium, så ligningen f'(x) er en 2.-gradsligning.


Svar #6
15. november 2010 af hoangjensen (Slettet)

Dvs. f'(x): x2-4x+3
Men hvordan skal jeg regne videre?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løs nu ligningen f'(x) = 0, altså x2 -4x +3 = 0 , til bestemmelse af x-koordinaterne for de punkter, hvor grafen for f(x) har en vandret tangent.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for hvert af de vandrette tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.