Matematik

Eksponentielt aftagende funktioner

15. november 2010 af keansmith (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg sidder med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af.

Jeg får oplyst: 

Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet P(3,100) , og at halveringskonstanten er 47.

a) Bestem en forskrift for f .

 

 

 

Problemet er, at jeg mangler et y-koordinat for at kunne finde ud af hvad a er. Jeg ved ikke hvordan man bruger halveringskonstanten og kun et koordinatsæt.

 

Hjælp hurtigst muligt


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug definitionen for halveringskonstanten. Det er jo den manglende oplysning.


Svar #2
15. november 2010 af keansmith (Slettet)

 Kan du forklare yderligere, hvad mener du? Hvordan skal jeg bruge den, skal jeg isolere a eller hvad?

T(1/2)=x2-x1=47

T(1/2)=log(1/2)/log(a)????

Det vil sige: 47=log(1/2)/log(a) og isolere a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, deraf finder du a, og så bruges den anden oplysning til at bestemme den manglende konstant.


Svar #4
15. november 2010 af keansmith (Slettet)

Så det du siger er, at man skal isolere a i form af disse oplysninger? Og den manglende konstant er vel b, formoder jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, du ved at f(3) = 100 . Halveringskonstantens værdi giver a . Tilbage er at finde den anden konstant.


Svar #6
15. november 2010 af keansmith (Slettet)

 Jeg har fået dette: f(x)=104,524*0,98536^x .. kan det passe???


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2010 af mathon

...som er OK

                


Svar #8
15. november 2010 af keansmith (Slettet)

 Tak :)


Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.