Matematik

Bestem ligning for den linie

16. november 2010 af abiis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad linien l have ligningen 2x-7y=10. Bestem en ligning for den linie, der går gennem punnktet(-3,-3) og som er vinkelret på l.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

den søgte linje har
                                        ^
                                    [2,-7] = n = [ 7,2] som normalvektor

når (x,y) er et vilkårligt - fra (-3,-3) forskelligt - punkt på den søgte linje, har denne retningsvektor

                                                  r = [x-(-3),y-(-3)] = [x+3,y+3]

                                      

den søgte linje kan derfor beskrives

                                                 {P(x,y) | nr = 0}
hvoraf
                                                 [ 7,2] · [x+3,y+3] = 0
 

      


Skriv et svar til: Bestem ligning for den linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.