Kemi

Iodtal

16. november 2010 af Pedersen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave.

Molarmasse kanalsyre: 148,159 g/mol

Jeg skal finde iodtallet, hvor mange gram iod der kan adderes til kanalsyre.
Strukturformlen for kanalsyre er: C6H5-CH=CH-COOH

Jeg er helt blank. Hjælp ! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

 kanelsyre er: C6H5CH=CH-COOH

                           

                                                              C6H5CH=CH-COOH  +  I2   --->   C6H5CHI-IHC-COOH
ækvivalente stofmængder i mol                            1                            1
aktuelle stofmængder i g:                                           148,159                        253,8 (= 2·126,9)                           
 

dvs

                             253,8 g I pr 148,159 g kanelsyre

                             171,302 g I pr 100 g kanelsyre

iodtallet er således
                                       171,3


Skriv et svar til: Iodtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.