Matematik

skæring mellem cirkler og linier

16. november 2010 af matthacker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Har en opgave der irritere mig en smule

Beregn ligningen for tangenten til cirklen
(x−1)^2+(y−1)^2=13
I punktet P(-1,4).

Cirklens centrum kan aflæses fra ligningen C(1,1)
Radius = √13

α_l (hldningskoefficient)=(y_2−y_1)/(x_2−x_1 )=(4−1)/(−1−1)=−3/2

α_t∗α_l=−1 → α_t=(−1)/α_l =(−1)/(−3/2)=2/3
tangentens ligning: y−y_1=α(x−x_1 )
?
y−1=2/3 (x−4)
?
y=2/3 x−5/3
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af placebo321 (Slettet)

det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2010 af mathon

vektor
              CP er normalvektor til tangenten med retningsvektor r = [x-(-1)),y-4] = [x+1,y-4]

hvorfor tangenten t: kan beskrives
som
              t:   {Q(x,y) | CPr = 0}

dvs

                                [-2,3] · [x+1,y-4] = 0

                                -2·(x+1) + 3·(y-4) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Tangentens ligning skal være:

y-4 = 2/3(x+1) hvilket giver

y = 2/3*x + 14/3
============


Skriv et svar til: skæring mellem cirkler og linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.