Matematik

Matematik - løs ligningen

17. november 2010 af laerke0312 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej. Nogen der kan hjælpe mig? Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, når man ikke bare kan sætte funktionen lig 0 ??

En funktion f er bestemt ved
f(x) = 2-x^3 / 40x, x ≠ 0

Løs ligningen f(x) = 0.
Bestem monotoniforholdene for f, og bestem det lokale maksimum.
Løs ligningen f(x) = -0,125.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

x ≠ 0

Men derfor kan vi godt have f(x) = 0

f(x) = 0 når nævneren = 0


Svar #2
17. november 2010 af laerke0312 (Slettet)

Jeg ved stadig ikke hvad jeg skal gøre?

0 = 2-x3/40x

0 = 1 / 20x - x2 / 40

x =3 √ 2

x = - 3 √ 2

x = (-1)2/3 3 √ 2

Kan det passe?? ... for jeg synes det ser lidt tvivlsomt ud..


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

Da x3 = 2 så er x et positivt tal.  Altså x = 3 √ 2


Skriv et svar til: Matematik - løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.