Matematik

løs ligningen

17. november 2010 af JullexD (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, håber at nogle kan hjælpe mig med ligningen:

2(x - 3) = 3(x + 1)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af pige24 (Slettet)

Gang ind i parenteserne

2x-6=3x+1


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2010 af mette48 (Slettet)

#1 er forkert


2(x - 3) = 3(x + 1)   ganger ind i ()

2x-6=3x+3              træk 2x fra på begge sider

                                træk 3 fra på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2010 af pige24 (Slettet)

Undskyld, jeg glemte at gange med 3

2x-6=3x+3

-x=9

x=-9


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2010 af grønneecilie (Slettet)

Jeg har lige set dine forskellige matematik indlæg igennem og jeg har lagt mærke til at du kun skriver opgaven du skal have lyst, og ikke hvad det er der driller dig :-) Hvis du nu prøvede at skrive din egen løsning på opgaven så vi kunne se hvad i opgaven du havde problemmer med. Ellers kan det godt virke en smule dovnet og bare en måde at få andre til at lave ens lektier :-) Det er selvfølgelig nok ikke det, men jeg ville bare lige gøre dig opmærksom på det:-)

Du for sikkert også en meget bedre hjælp så :-)

Som de andre siger skal du gange end i parentserne og hvis du ikke forstod hvordan de forklarede det, og det er det der driller dig vil jeg prøve at forklare det.

Opgaven lyder: 2(x - 3) = 3(x + 1)

Der står altså du har (x - 3) 2 gange og (x + 1) 3 gange. Der er nemlig et usynligt gange imellem parentsen og tallet udenfor. Det betyder at du skal gange begge tal inden i parenteset med tallet udenfor.

Så kommer opgaven til at se sådan ud: 2x - 6 = 3x + 3

Nu kan du bare bruge de svar som du har fået i dit andet indlæg om ligninger og regne resten ud :-)

Jeg håber du kunne bruge min hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2010 af grønneecilie (Slettet)

Undskyld det forfærdelligt lange svar ;o men jeg håber da du har fået noget ud af det så :o)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2010 af mette48 (Slettet)

i #2 står fremgangsmåden til løsning af ligningen


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.