Matematik

Radius af kegle

17. november 2010 af JonathanBro (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har fået en opgave af min lære.

En kegle har rumfanget 1526,04 cm3

og højden 18 cm.

Nu skal jeg have fundet rumfanget. Kan i hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget er jo givet i opgaven.

Men i overskriften spørger du efter keglens radius, altså radius i keglens cirjulære grundflade. Benyt formlen for keglens rumfang

V = (1/3)·h·π·r2

til at isolere r, når V og h er givet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2010 af PeterValberg

 

indsæt h = 18 og V = 1526,04

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2010 af PeterValberg

 #2 glemte lige at sige:

Normal når man har en problemstilling som x2 = b vil svaret være at x = ±√b

men i dette tilfælde tillader vi os at se bort fra den negative løsning, da det er radius, vi skal finde (et længdemål), hvilket ikke måles i negative tal, - hvem har nogensinde hørt om fx en cirkel med r = -7, nej vel?

du konkluderer bare at du kan se bort fra den negative løsning til kvadratroden af det givne udtryk, da det er et længdemål, du beregner

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Radius af kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.