Fysik

Hjææælp! /fysik opgave)

17. november 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen .. har et spørgsmål som jeg håber i kan hjælpe mig med..

a) beskriv energi omsætningen i en pære (dvs, hvilken form for energi tilføres pæren? hvilken form for energi bliver det til ved passage af pæren?)

en el-pære har omsat (="brugt") 72 kJ på 30 minutter.

b) omregn den anførte energimængde til enheden kWh..

håber i kan hjælpe.. takker på forhånd..


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af hippo746 (Slettet)

1 kWh = 1000W*3600s=3,6*10^6 J da W=J/s.

Du har 7,2 *10^4 J

altså 7,2*10^4/3,6*10^6 = 0,02 kWh


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

b) Benyt, at der er 60s i 1min, og 60min i 1time.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2010 af aaaa202 (Slettet)

 Når der passerer elektroner gennem en pære sender man elektrisk energi gennem den. Elektronerne går de gennem dens glødetråd. Her bliver de dels til lysenergi(pæren lyser) og termisk energi (pæren bliver varm, når du mærker på den). Den termiske energi skyldes, at glødetråden er en modstand, så elektronerne støder ind i atomerne i glødepæren der giver sig til at ryste, så den termiske energi stiger. Hvorfor den udsender lys er mere kompliceret men kan forklares ud fra planks strålingslov, så vidt jeg ved.

i b) benutter du at 1kJ = 3,6kJ


Svar #4
17. november 2010 af Clause (Slettet)

tusind tak begge to..

men hippo 746: hvilken formel er det du har brugt? :)


Svar #5
17. november 2010 af Clause (Slettet)

tak til dig også aaaa 202


Svar #6
17. november 2010 af Clause (Slettet)

og hvor får du 10^4 J fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2010 af hippo746 (Slettet)

du har 72 kJ = 72 *10^3 J = 7,2*10^4 J


Skriv et svar til: Hjææælp! /fysik opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.