Matematik

Areal af cirkelring?

18. april 2005 af 2fast4you (Slettet)
Hejsa, hvordan finder jeg arealet af noget af en cirkel ring? altså en kegleskub der er foldet ud.

A = pi * (R^2-r^2)* v / 360

er det ikke rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2005 af Renet (Slettet)

Jo.
Her kan du også se det:

http://www.formel.dk/matematik/geometri/Arealer/arealer2.htm

Svar #2
18. april 2005 af 2fast4you (Slettet)

Jeps, det var den jeg hadve kigget på. men var ikke sikker på at man kunne gøre det med at dividere med 360 og gange med de 103.

Går nu kun på 1. g :-)

Tak for hjælpen..


Mvh kim

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2005 af Duffy

#0+1: NEJ!

Hvis du skal udregne overfladearealet af den udfoldede kegle så er dette areal O givet ved:

O = pi*r*a

r=cirkelgrundfldens radius
a

Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2005 af Duffy

a = keglens sidelængde

Svar #5
18. april 2005 af 2fast4you (Slettet)

dvs:
r= højden af keglestuben?
a= den forstår jeg ikke helt.?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2005 af Duffy

http://formel.dk/matematik/geometri/Volumer/volumer.htm#Ret kegle

http://formel.dk/matematik/geometri/Volumer/volumer.htm#Keglestub


Prøv at kigge på formlerne under "Krumme overflade"


Duffy

Svar #7
20. april 2005 af 2fast4you (Slettet)

Hej Duffy.

Jeg tror jeg har fundet ud af det. den første formel jeg kom med giver det samme resultat som din linkede til. jeg brygte bare begge formlerne. :-)

Tak for hjælpen drenge.

Mvh kim

Skriv et svar til: Areal af cirkelring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.