Fysik

Tryk

18. november 2010 af cassiep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.. Jeg har lige brug for lidt hjælp med min opgave..

Hvor høj skal en cylender af is være, hvis den skal yde et tryk på 1.00 atm mod det gulv, den står på?

Densiteten for is=920 Kg/m3

1 atm= 101 325 Pa

Jeg ved at tryk er givet ved: P=F /A  Men nu er det eneste jeg kender P, og densiteten, så hvad skal jeg med den densitet? :s


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Densiteten bruges til at beregne massen af et vist rumfang.

Betragt en cylinder med grundflade A og højde h. Cylinderens rumfang er da V = A·h, og massen af iscylinderen er da

m = V·ρ .

Tyngdekraften på denne iscylinder har størrelsen F = mg = V·ρ·g = A·h·ρ·g .

Trykket fra iscylinderen på grundfladen A er da

P = F/A = h·ρ·g .

Vi kender ρ og g . Bestem nu h, så at P = 1 atm = 1,01325·105 Pa .


Svar #2
18. november 2010 af cassiep (Slettet)

Mange tak! hmm, jeg forstår umiddelbart det hele undtagen hvordan A·h·ρ·g kan blive F/A = h·ρ·g

Men jeg prøvede i hverfald at isolere for at bestemme mit h: h·ρ·g =>  h= 101325/9.82 = 10318.22 men det giver jo igen mening? :s


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har jo heller ikke isoleret korrekt. Vi har F = A·h·ρ·g , så P = F/A = h·ρ·g . Heraf fås så

h = P/(ρ·g) = 1,01325·105Pa/(9,82m/s2·920kg/m3) = 11,22m


Svar #4
18. november 2010 af cassiep (Slettet)

Hov ja jeg glemte jo at have P med, nu giver det meget mere mening. Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.