Matematik
Vinkel mellem to rette linjer
Svar #1
18. april 2005 af 2835 (Slettet)
Svar #2
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)
//Singularity
Svar #3
18. april 2005 af 060387rh (Slettet)
Svar #4
18. april 2005 af 060387rh (Slettet)
y = -9/7x + 3/7 og
y = 0,5x + 4
Den spidse vinkel imellem dem skal beregnes?
Svar #5
18. april 2005 af 2835 (Slettet)
du skal bruge tangens til at udregne vinklerne, men mere om det under analytisk geometri
Svar #6
18. april 2005 af 060387rh (Slettet)
Svar #8
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)
v = arctan(-9/7) = -52.12...deg
er vinklen fra x-aksen til den første linie, i negativ omløbsretning, og
w = arctan(1/2) = 26.56...deg
er vinklen fra x-aksen til den anden linie, i positiv omløbretning. Den spidse vinkel mellem linierne er da
w - v
Bemærk:
Arcus tangens (tan^(-1)) til hældningstallet returnerer et vinkelmål i intervallet
]-90;90[ (vinkelmål: grader ('deg'))
]-pi/2;pi/2[ (vinkelmål: radian)
- med andre ord den spidse vinkel fra x-aksen til linien, regnet med fortegn. Positiv omløbsretning er defineret til at være mod uret.
//Singularity
Skriv et svar til: Vinkel mellem to rette linjer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
