Matematik

Ekstremt svært!

19. november 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen:

ax2 + 2x + c= 0,   a ≠  0

Jeg ved i øvrigt ikke, hvad tegnet ≠ betyder?

Jeg håber meget på hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2010 af Yow! (Slettet)

≠ betyder at a skal være forskellig fra nul, dvs. a må være alt andet end nul....


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Prøv at skrive hele opgaven. .... når andengradsligningen .... der mangler, hvad der skal være opfyldt.


Svar #3
20. november 2010 af came (Slettet)

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen:

ax2 + 2x + c= 0, a ≠ 0
 

har netop én løsning.


Svar #4
20. november 2010 af came (Slettet)

Jeg er virkelig ude på dybt vand i denne her opgave.

Jeg håber meget på hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2010 af mathon

hvad ved du om diskriminantens værdi, når
                     
                  ax2 + 2x + c = 0, a ≠ 0        

har netop én løsning?
 


Svar #6
20. november 2010 af came (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad a ≠ 0 betyder.

Jeg er ikke sikker på, hvad du mener med diskriminantens værdi? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

a ≠ 0 betyder, at a skal være forskellig fra 0.

Hvis diskriminanten d for en 2.-gradsligning er lig med 0, har 2.-gradsligningen netop een løsning. Brug dette til at finde en sammenhæng mellem a og c.


Svar #8
20. november 2010 af came (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal løse stykket efter de regler. Jeg prøver virkelig, men jeg kan ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Beregn diskriminanten d for 2.-gradsligningen. Se på den sammenhæng, der følger af betingelsen d = 0 .


Svar #10
21. november 2010 af came (Slettet)

Når du siger, at a skal være forskellig fra 0.

Mener du så den ikke kan være 0????

Altså d kan ikke være =0??


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det forudsættes, at a ≠ 0, således, at der er tale om en egentlig 2.-gradsligning.

Det er ikke ensbetydende med, at d ikke kan være 0. Du skal jo netop undersøge den betingelse, der følger af, at d = 0 .


Svar #12
21. november 2010 af came (Slettet)

Med andre ord, jeg skal bevise, at stykket ikke kan give 0?


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, du skal beregne diskriminanten d for 2.-gradsligningen som nævnt i #9, og se, hvad der følger af betingelsen d = 0 .


Svar #14
21. november 2010 af came (Slettet)

Diskriminanten er helt præcis hvad?


Svar #15
21. november 2010 af came (Slettet)

Er der nogen som kan finde ud af denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. november 2010 af mathon

læs afsnittet om 2. gradsligninger i din matematikbog
og vend eventuelt tilbage.


Svar #17
22. november 2010 af came (Slettet)

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen:

ax2 + 2x + c= 0, a ≠ 0

har netop én løsning.

Jeg har prøvet, at læse afsnittet om andengradsligninger i matematikbogen, men jeg synes det er svært stof.

Skal jeg indsætte nogle tal på a og c på x plads så resultatet bliver 0?

32 + 2 * -3 + 1= 0

???

Hvad mener de med sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#17

Som det har været nævnt flere gange ovenfor, skal du beregne diskriminanten d for denne 2.-gradsligning og undersøge, hvad betingelsen d = 0 bevirker for sammenhængen mellem koefficienterne i 2.-gradsligningen.

Beregn nu den diskriminant d.


Svar #19
22. november 2010 af came (Slettet)

Jeg forstår kun, at jeg skal regne den ud som en andengradsligning. Jeg forstår stadigvæk ikke det andet. Det er det første af denne slags stykker jeg har haft med a ≠ 0

Kunne du eventuelt regne et andet stykke ud, hvor der er a ≠ 0 eller lidt af det her stykke? Så tror jeg forstår det bedre.

Lige nu er jeg kørt fast!


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#19

Du må have lært at beregne diskriminanten i en 2.-gradsligning. I en 2.-gradsligning ax2 + bx + c = 0 er diskriminanten størrelsen d = b2 -4ac. Diskriminantens fortegn viser, hvor mange løsninger, ligningen har.

Her er ligningen

ax2 + 2x +c = 0 .

Beregn nu diskriminanten for denne 2.-gradsligning. Det eneste specielle er, at b = 2 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.