Matematik

Hjælp søges til procent stigning!!

20. november 2010 af Loniehh (Slettet)

Hej - jeg er i tvivl vedrørende denne opgave:

Ved et forsøg bestemte man antallet af bakterier i en opløsning til 145.8 t senere var der 2440 bakterier.

1) Hvor stor var den procentvise stigning pr. time?

2) Hvor mange bakterier var der i opløsningen 8 timer senere, hvis væksten fortsatte uændret?

Skal jeg bruge rentefomlen i opg. 1 - altså K=kn(1+r)^n eller skal jeg bruge den her f(x)=b*a^x?

Jeg er meget usikker og vil gerne forstå opgaven korrekt - Nogen der har nogle ideer/eksempler - der kan hjælpe mig på vej..?

På forhånd tak.


Svar #1
20. november 2010 af Loniehh (Slettet)

altså ved 1)

145,8t/2440 b * 100 = 5,98 % ?


Brugbart svar (3)

Svar #2
21. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Til tiden t = 0 er der 145,8 bakterier

Er det rigtigt forstået -?

Hvordan ser 0,8 bakterie forresten ud - ?

t timer senere er der 2440 bkt.

Renteformlen: 145,8 * (1+r)^t = 2440

(1+r) = (2440/145,8)^(1/t)

r = 16,74^(1/t) - 1 = 100 * (16,74^(1/t) - 1) %

- Hvis jeg har forstået dine tal rigtigt
-------------------------------
Samme sted 8 timer senere:

2440 * (16,74^1/t))^8 = 2440 * 16,74^(8/t) bkt. ;-)


Svar #3
21. november 2010 af Loniehh (Slettet)

Årgh... selvfølgelig - Mange tak for hjælpen : )


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2011 af 919293 (Slettet)

 ... til 145.             8 timer senere...


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af SaraRosenvinge (Slettet)

Opgaven skal altså forstås sådan her:

Først er der 145 bakterier.

Derefter går der 8 timer og man har nu 2440 bakterier. 

Hvor stor er den procentvise stigning pr. time?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2013 af SaraRosenvinge (Slettet)

Opgaven skal altså forstås sådan her:

Først er der 145 bakterier.

Derefter går der 8 timer og man har nu 2440 bakterier. 

Hvor stor er den procentvise stigning pr. time?


Skriv et svar til: Hjælp søges til procent stigning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.